19-07-09

Perziken in Papillot

Meer en meer zijn we verknocht aan onze Barbecue. Het is eigenlijk een oude buiten-"open haard",  waar een dak rond gebouwd is. Met behulp van een grote grilrooster en wat losse bakstenen ter ondersteuning, is het geheel uitermate geschikt voor een avondje buiten koken, eten en drinken. We betrappen vrienden en familie-leden steeds vaker om bij warm weer rond etenstijd toevallig binnen te lopen.

De laatste tijd hebben we zeer vaak grote Gamba's (die 24 uren gemarineerd zijn in een eigen gemaakte mengsel van kruiden en olie) gegrild. Lekker en gezond, zeker in combinatie met aardappelen dat in zilverpapier tussen de houtskool gaar worden. Vergeet er vooral niet gaten in te prikken, zodat ze sneller gaar worden, maar vooral om de unieke smaak van BBQ over te brengen.

Een recente probeersel mijnertwege was vanaf de eerste keer een schot in de roos. Ik ben in principe geen dessert-mens, maar dit gerecht is gewoon zeer leuk om te bereiden wanneer het houtskool zijn laatste warmte aan het geven is. Bovendien is het ook nog lekker. Zeer praktisch is dat je de voorbereidingen op voorhand kan uitvoeren. Ziehier het recept voor Perziken in Papillot à la façon Stephanois.

179_0_48465300_1183554715

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 halfrijpe witte of gele perziken
  • eventueel frambozen
  • 2 appelsienen
  • 1 citroen
  • Anijsster
  • 30g rietsuiker
  • 30g boter
  • enkele lepels aceto balsamico
  • ½ vanillestokje
  • enkele lepels amandelschilfers
  • eventueel vanille-ijs of zure room

Bereiding: 

Pers de appelsienen en citroen en kook het sap, met de suiker, azijn, anijsster en opengesneden vanillestokje tot de helft in. Voeg al roerende de ijskoude boter bij. Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Maak met aluminiumfolie een papillot en schik er 2 ontpitte perzikhelften in. Voeg eventueel de frambozen toe. Verdeel de saus over de perziken en sluit de papillot.

Gaar op de barbecue of gril in de oven gedurende 8 tot 10 minuten. Strooi er voor het serveren de amandelschilfers en geef er een bolletje ijs of zure room bij. Ik ga bij een volgende bereiding trouwens experimenteren en een minimale hoeveelheid rozijnen en munt aan toevoegen.  Serveer er een glas zoete Riesling bij.

papillotes_de_peches_et_framboises_a_la_cannelle_large_recette

12:12 Gepost door St Etienne in Voeding: recept | Permalink | Commentaren (4) | Tags: perziken in papillot |  Facebook |

Commentaren

mmm dat ziet er lekker uit!

Gepost door: Mieke | 19-07-09

@ Mieke Geloof me, het ziet er niet alleen lekker uit...

Gepost door: stephane | 19-07-09

Of een verfrissend en bubbelend glaasje moscato d'asti.

Gepost door: Bart | 23-07-09


Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Gepost door: vincent | 26-07-09

De commentaren zijn gesloten.