16-08-09

Dood van een onbekende wijnbouwer: Pierre Weyand

Pierre Weyand, 51 jaar, heeft ons in juli verlaten. Zijn dood in de wijngaard herhinnerd ons aan de gevaren van een op het eerste zicht ongevaarlijk beroep van wijnbouwer. Pierre is onder zijn eigen traktor geraakt in een wijngaard in Saint-Aubin-de-Luigné, een klein gemeente in vallée du Layon. Josette, de weduwe heeft beslist om de moeilijke weg die zij beiden zijn begonnen verder te zetten. Zij zal nu de 2004 en 2005 bottelen (van lange vatrijping gesproken) en 2009 zal haar eerste oogst zijn zonder haar man.

 degustation-pierre-weyand

Het is duidelijk dat het domein echt van plan was om het allerhoogste te bereiken. Het koppel had in 2001 een deel van de wijngaarden van Eric Callcut overgenomen uit liefde voor authentieke wijnen. De fantastische website van het domein spreekt boekdelen over hun filosofie en beroepsernst:

http://www.unvindeterre.fr/ 

Zijn dood heeft uiteraard geen aandacht gekregen in de gespecialiseerde media. Hij was geen Didier Dagueneau of andere bekende naam, maar gewoon een nobele onbekende dat zijn levensdroom aan het vervullen was. Er zijn tientallen wijnbouwers die jaarlijks een anonieme dood tegemoet gaan met mechanische toestellen, maar ook door CO2 vergiftiging in de kelder.

De wijnen van het domein zijn te verkrijgen bij Wouter De Bakker - wouterwineconsult.

08:25 Gepost door St Etienne in Wijn: allerlei | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pierre weyand |  Facebook |

Commentaren

Dat is slecht nieuws. Ik had zijn wijnen pas ontdekt en vond ze zeer lekker.

Gepost door: Rick | 16-08-09

De commentaren zijn gesloten.