20-09-09

Allerlei - Linke Poel

Zatte zoogdieren

Wijn is natuurlijk gefermenteerd fruit. Meestal gebeurt de fermentatie in speciaal ontworpen vaten. Meestal zijn het houten vaten, maar er zijn andere materialen in omloop. De fermentatie kan ook plaats hebben in de fles.

Echter, het is ook mogelijk dat de fermentatie in een maag plaatsheeft. Theoretisch zou je na het eten van veel fruit, die dan in de maag fermenteert, zat kunnen worden. Bij toeval kwam ik op het internet een film tegen die deze theorie bevestigde...

 

Alles komt terug

Het is een feit, alles komt ooit terug. Zo ben ik sinds enkele dagen naar de enige CD van Get Back Guinozzi! (dat net verschenen is) aan het luisteren. Wie is dat nu weer? Ik weet ook niet wie ze zijn en ben niet van plan het op te zoeken. Deze muziek slingert mij 25 jaar terug in de tijd. Zo zullen de veertigers onder ons die ook een beetje in het alternatieve milieu rondhingen (denk daarbij aan de Domino, Plaza en Cinderella in Antwerpen of de Revue in Mechelen, en uiteraard ook den Atelier in Leuven) deze muziek wel associëren met de muziek van The Slits uit de jaren '80. Dit is lekkere naïeve muziek met een hoek af. Spijtig dat de zomer voorbij is ... maar deze komt ook wel terug.

 

 

Mijn excuses voor de blote meiden, maar het is zoals bij het lezen van Playboy, waar wij mannen enkel interesse hebben voor de diepgaande reportages; hier doen we het enkel voor de muziek.

 

Lekkere wijnen

Recentelijk gedronken en allemaal lekker tot zeer lekker bevonden (en allemaal puur natuur):

Bruno Schueller: Pinot Noir LN12 2005

La Biancara - Angiolino Maulo: Sassaia 2007 Senza SO2

Domaine Les Griottes: La Griote 2005 (Cabernet Franc)

Domaine Les Griottes: Anne Françoise Joseph 2005 (Chenin Blanc)

Domaine Pierre Overnoy - E. Houillon: Poulsard 2008

Pierre Beauger: V.I.T.R.I.O.L. 2004 (Gamay)

Yvon Métras: Fleurie 2006

Domaine Lechartier: Panpinot 2007 Brut

Marc Pesnot: Miss Terre 2007 (Muscadet)

Pascal Simonutti: Pineau d'Aunis 2007

JM Brignot: Marc 2004

Charly Thévenet: Régnié 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

5836_L

Land?

De jonge vrouwen zijn er bijna allemaal ontzettend mooi, maar worden uiteindelijk lelijke oude dozen, eigenlijk zeer lelijk, ter compensatie voor al die mooie jaren. Deze vrouwen worden op televisie als lustobjecten gepromoot, maar éénmaal ze de status van moeder hebben bereikt, moet dit plaatsmaken voor het allerhoogste respect. Nergens ter wereld worden moeders zo op handen gedragen. Mannen rijden er graag snel met de auto, liefst een rode, om na een lang actief professioneel leven dagelijks kaart te spelen op een terrasje van de lokale bar, weg van hun lelijke vrouwen.

 

Geen inspiratie?

Je zou bij het lezen van deze korte stukken de bedenking kunnen maken dat ik deze week geen inspiratie had. Niets is minder waar. Ik heb teveel geschreven, maar de teksten zijn nog niet klaar. Op stapel staan de volgende titels:

- Mijn werk voert mij naar verschillende plekken

- De Franse keuken heeft een ongelofelijke traditie - nieuwe trend Bistronomique?

- Bloggers = onafhankelijk?

- Open brief aan Peter Goossens

- Koken is geen kunst (ik zal dit allicht wel integreren met open brief naar PG)

- Is Bio-dynamische wijn wel echt zoveel beter?

 

turkey_bush

We zijn allemaal dierenvrienden 

Commentaren

Who killed Laura Palmer? Heerlijke dadaïstische post, Stephane! Waarom denk ik bij het bekijken van die clip plots aan Lynch' Twin Peaks?
Check CocoRosie en Belle and Sebastian eens. Nieuwer en veel cynischer, maar zit helemaal in de lijn.

Gepost door: Amaronese | 21-09-09

Den Atelier ! ik zat er op honderd meter vandaan op kot. Af en toe ging ik even naar huis om te eten...Those ere the days ! En was er ook in Brussel geen hele goeie ? Ergens aan die nu al lang verdwenen noodbrug ?

Gepost door: Rick | 22-09-09

@ Amaronese & Rick 1) Dadaïstisch? Ik zag het meer als een persiflage van "Linke Boel" van een Vlaamse weekblad waar de naam niet van binnen schiet.
CocoRosie & Belle & Co ken ik uiteraard. De eerste van Coco vind ik schitterend. Belle vind ik zeer goed in combinatie met ML (???).
2) Wanneer zat je daar, Rick? Ik eregsn rond 1985 en dit gedurende 4 jaren. Ik heb nog een sixties fuif gegegeven in den Atelier.
In Bruseel ben ik nooit echt uit geweest.

Gepost door: sdebacker | 22-09-09

Wel daarom dus: dada Het deed me inderdaad denken aan 'Linke Boel' uit HUMO, las ik elke week, liefst eerst dat stukje, op de trein.
Een ready-made post dus. Vitriool.
Bush, zatte dikhuiden, het komt idd allemaal terug!
Of lees ik te snel verscholen sarcasme? (Maar dat is dan ook weer heel dada natuurlijk!)

Gepost door: Amaronese | 22-09-09

De commentaren zijn gesloten.