08-11-09

Een niet de missen proeverij: geloof mij

 decoration

Bent u ook één van die vele wijnliefhebbers die Megavino aan zich heeft laten voorbijgaan? Drinkt u ook graag zuivere wijnen, die niets te maken hebben met de  industriële rommel die overal wel te krijgen is. Of heeft u interesse om eens kennis te maken met natuurlijke wijnen en enkele van hun makers? Dan zou ik u aanraden van een gaatje in de agenda te vinden op zondag 15 november tussen 14 en 19u. De proeverij is georganiseerd door Troca Vins Naturels en Wouter Wine Consult. De plaats van ontmoeting is restaurant Couvert Couvert in Heverlee, toevallig één van mijn lievelingsrestaurants.

decoration

Wie komen er? Vooreerst, wat mij betreft, twee toppers uit de Elzas: Christian Binner en Patrick Meyer. Vooral van deze laatste heb ik de laatste twee jaren flessen Pinot Noir, Riesling en Sylvaner gekocht, gedronken en bewaard. Dan het prototype van drinkplezier, de sympathieke Marc Pesnot uit Pays Nantais. Zijn Miss Terre 2007 staat hier op deze blog al lange tijd in de categorie "Lekkere wijnen". Christian en Natalie Chaussard maken zuivere mineralige Coteaux du Loir en Jasnières. Ik ben zeer benieuwd naar hun nieuwe wijnen. Josette Médau is de weduwe van de onlangs verongelukte Pierre Weynand uit Anjou. Pierre is de man die de wijngaarden van Eric Callcut (één van mij absolute favorieten) heeft overgenomen. Ik heb zeer recent enkele wijnen van dit domein geproefd. Ik zal een tip geven: één van die cuvée's was één van de beste wijnen dat ik dit jaar geproefd heb, en zal weldra in mijn kelder vertoeven. En dan is er een zeer jonge wijnbouwer die toch wel indruk maakt met zijn eerste oogst: Etienne Thiebaud uit Jura. Ik heb recentelijk zijn Chardonay 2007 toegevoegd aan mijn "Lekkere wijnen". Er wordt 5 euro inkom gevraagd.

decoration

Commentaren

Dag Stéphane ik zal er ook zijn. Inderdaad een niet te missen gelegenheid!

Gepost door: Rick | 08-11-09

Ik ook En ik ken er eentje die er niet bij kan zijn. Tja, de wijn of de liefde, moeilijke keuze.

Maarten.

Gepost door: Maarten | 08-11-09

Grrrrrrrrr Snodaards. Ik zal aan jullie denken als ik een paar kilometer boven de Atlantisch oceaan een Californische Cabernet uit een plastic flesje zit te kauwen ...

Gepost door: Amaronese | 09-11-09

De commentaren zijn gesloten.