13-11-09

Een wijntip ... ne witte shenin


Bericht aan Rick en Thomas:

Schrik niet, dit is geen open brief, waarbij ik jullie een beetje belachelijk ga maken....

Ik weet dat jullie beide Chenin Blanc liefhebbers  zijn. Mensen die deze druif een warm hart toedragen hebben bij mij een streepje voor, echt waar. Ik durf niet zeggen dat het mijn lievelingsdruif is, want dit zou onrecht doen aan de anderen. Het is zoals bij je eigen kinderen, je kan moeilijk zeggen dat er één je favoriet is. Soit, feit is dat ik veel flessen van deze druif in mijn kelder heb liggen, meestal in droge versie, daar ik wel halfzoete of zoete wijn apprecieer, maar eigenlijk zo goed als nooit thuis drink. Ik vermoed dat jullie ook wel wat in vooraad hebben, en dat jullie steeds op zoek zijn naar ontdekkingen.

Zeer recent hebben we "en petit comité" wat wijnen geproefd, waarvan enkele zeer hoge toppen scheerden, maar er was één wijn die daar nog bovenuit stak. En inderdaad, het was een Chenin Blanc. Het was een wijn van de overleden Pierre Weyand.  De droge wijn uit Anjou was de « Le Paradox des Bonnes Blanches 2004 ». Voor meer uitleg over deze wijn verwijs ik naar Wouter De Bakker van Wouter Wine Consult.

Ik zou bij deze jullie willen aanraden wat flessen van deze cuvée aan te schaffen. Ik weet het, het is niet spotgoedkoop, maar neem van mij aan dat het de moeite is. De wijn is puur natuur, maar zal gezien zijn potentieel zeer lang kunnen bewaren. Als dank voor mijn tip, zou ik mezelf graag uitnodigen om binnen 10 jaar bij jullie thuis een flesje te kraken. Indien jullie geen ideale kelder hebben, dan zullen we er maar 5 jaar van maken. Ik weet het, het is niet gebruikelijk dat iemand zichzelf uitnodigt bij een vreemde, maar ik doe het toch. Mochten jullie ook wat tips hebben, dan hoor ik het graag. Liefst iets met Chenin Blanc.

Loire

Commentaren

Aha mon ami ! de beste witte wijn die ik de laatste weken dronk was Le Sève du Paradis, van...inderdaad, Pierre Weyand! gekocht bij Wouter, ook dezelfde inderdaad. Tot zondag ?

Gepost door: Rick | 13-11-09

Enkele weken geleden in de jura (Rest Bruno Gatto) me ne wacko van Parijs ne Clos Rougeard opengedaan van 96 .... Da was prijs eh KK ? :-)
Angeli , Thierry Germain, Chidaine zen ook nie slecht in CH B..... tot C&C

Gepost door: Venne | 14-11-09

@ Rick & Venne Le Sève du Paradis 2002 (trouwens van de wijngaard dat hij verongelukt is) was er die bewuste degustatie ook bij en is inderdaad zeer lekker. Le Paradox stond daar volgens de aanwezigen (mezelf incluis) nog wat trapjes boven.
Clos Rougeard en Germain ken ik niet. Bedankt voor de tip. Angeli zou terug aan een opmars bezig zijn, na toch wat mindere jaren. Chidaine (voornamelijk 2002) heb ik liggen.

Gepost door: St Etienne | 14-11-09

Helaas is de Paradox 2004 uitverkocht.

Gepost door: spencer | 23-11-09

Domaine de la Paonnerie, Jacques Carroget Coteaux Ancenis 09.
Bij Jacques. Super!!!!!

Gepost door: frank devos | 21-01-11

De commentaren zijn gesloten.