31-12-09

Happy Crazy 2010

new-years

Ik wil het jaar inzetten, ondanks mijn zware buikgriep (kots, koorts en koppijn), met een eerbetoon aan jullie, de lezers van deze blog. Ik heb hier de drie opmerkelijkste reacties of citaten in verband met deze blog even bovengehaald. Hier zijn ze in willekeurige volgorde:

Moet je hier in Gallië eens verkondigen, dat je Bordeaux - door de bank genomen - maar overgewaardeerde, Angelsaksische marketingwijn vindt. Want dat is het merendeel per slot van rekening. Vergist druivensap met vaak veel hout om de miserie wat te camoufleren. Verbijstering, woede en xenofobie worden je deel. Het is net iets erger te verkondigen dat je pedofiel bent. Scheelt niet veel. Overigens ben ik dat ook, op wijngebied, wees gerust, want belegen wijn smaakt doorgaans naar ' oude thee' zoals de helaas overleden Kees Scheltus placht te zeggen.
Bordeaux - en dan vooral de Médoc - heeft ook niets met Frankrijk te maken. Nicolaas Klei heeft daar prachtig over geschreven.
Maar goed, ben je enigszins rap van de tongriem gesneden en heb je zin in een pittige discussie dan is kritiek op Bordeaux in het Franse land een ' inkoppertje' . Vergeet alleen niet je scheenbeschermers en je motorhelm. Dan kan je niets gebeuren.... Le Fourgon Jaune (NL wonende in Frankrijk) 

 drunk

Het moet gezegd, Robert, je hebt toch ook wel een klein sadomasochistisch kantje. Immers, als een wijnliefhebber er op één avond in slaagt 10 van jouw 90+ rode wijnen al slurpend, zuurstofzijgend, 20 seconden lang mondroterend te degusteren, dan moet het effect op de smaakpapillen zowat hetzelfde zijn als een orale gangbang van zo'n 100 viriele kerels die hun zizi wel eerst in de chilipeper hadden gedipt. Rob De Gols (pseudoniem)

Zat op WC

De apotheose was deze keer echter weggelegd voor St. Etienne, niet bepaald een heilige, maar toch waarschijnlijk eerste diaken en martelaar van de echte (natuurlijke) wijnreligie. Sint Stefanus heeft er een handje van weg om de heilige huisjes van 's lands wijnfarizeeërs eens met wetenschappelijke grondigheid en retorische ongekunsteldheid welgemikt ondersteboven te trappen. Iets wat wij natuurlijk alleen maar met een duivels genoegen, monkelend en handenwrijvend kunnen aanschouwen (moehahahaha!). Bij het lezen van zijn blogpost verkrampte Amaronese spontaan in een onbedaarlijke lachstuip, liet zijn pijp - gestopt met Davidoff English Blend - vallen en verjoeg diens gederangeerde kat Pinot van de Vlaamse boereneiken zetelleun. Lap! Een gat gebrand in het mooie fluwelen colbertjasje van pa pijp met een wijnkelder vol dure Bordeaux (en ook wat Priorat, Calicabs en Chateauneuf-du-Pape). Staatgevaarlijk dat gepook en gestook van de Heilige Stefanus. Toch maar eens vragen of Skynet de banner boven St. Etiennes blog niet wil vervangen door 'Deze blog lezen brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe' ... . Je kan maar gewaarschuwd zijn. Amaronese van de Orbis of Wine, zonder meer een fantastische schrijver, die bovenop gefundeerd over wijn kan schrijven.

Drunk-570

23:45 Gepost door St Etienne in Foto | Permalink | Commentaren (5) | Tags: happy new year, crazy 2010, reacties blog |  Facebook |

Commentaren

Hi St Etienne Een gelukkig nieuwjaar aan jou, en dat je dit jaar nog steeds de nodige inspiratie vindt voor deze fantastische blog.
Een fan.
BoB

Gepost door: BoB | 02-01-10

tanx BoB zolang er lezers zijn, doen wij voort...

Gepost door: St. Etienne | 02-01-10

gaat het op de 2de dag van 't nief jaar al wat beter ... terwijl de rest van ons nog wat aan het na-kateren is ;-)

Gepost door: Kaat | 02-01-10

alles... al een beetje minder (kots, koorts en koppijn) - tegen maandag ben ik tiptop in orde om te gaan werken.

Gepost door: St. Etienne | 02-01-10

nice job.

Gepost door: guilhaume | 25-02-10

De commentaren zijn gesloten.