14-04-10

Pasta alla Calabrese: simpel, maar oh zo lekker

Je bent op vakantie en na een dag zonnen, sporten of een fikse uitstap wil je iets snel klaarmaken dat toch lekker en voedzaam is. Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden en wij eindigen dan vaak de dag met een pasta-gerecht, waaronder de Pasta alla Calabrese.

decoration

 

Ingrediënten voor 4 personen:

500g fettuccine of linguine

verse sardienen of 2 blikjes op olijolie

20-tal kleine zwarte olijven

kappertjes

pijnboompitten

broodresten in kleine blokjes gesneden

2 tomaten in stukjes geneden

olijfolie, peper, grof zout, kruiden (type provencaalse kruiden)

 

Bereiding:

Bak de broodresten in olijfolie, en voeg na enkele minuten de pitten in dezelfde pan. Kruid wat bij.

Kuis en ontgraat de sardienen en in geval van blik eerst laten uitlekken, waarna men deze in een tweede pan lauw opwarmt. Voeg de ontpitte olijven en de stukjes tomaten toe.

De pasta al dente koken en met nog wat kookvocht in de pan met de sardines mengen, waarna met het brood, pitten en de kappertjes er aan toevoegt. Nog even samen in de pan opwarmen en bijkruiden. Smakelijk. 

Sommige gaan er nog wat kaas aan toevoegen, maar geloof mij, op het schiereiland is dit not done...

20:19 Gepost door St Etienne in Voeding: recept | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasta alla calabrese |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.