01-07-10

Klinke Zoen

Natuurlijke wijnen: gevaarlijk?

Het drinken van natuurlijke wijnen kan vergaande gevolgen hebben bij een mens; je wordt er zo onnozel van en het enthousiamse wordt steeds aandoenlijker, tot je een stadium van infantiliteit bereikt. Om die reden is het toch wel aan te raden om in je wijnconsumptie nog plaats te maken voor wijnen van Delhaize, Colruyt en Carrefour. Vooral wijnen uit Chili zouden volgens een recente academische studie een goed tegengewicht bieden aan deze kwalen en zodoende een heilzaam effect garanderen op de geest.

 

 

 

 

Muziekconsumptie

 

Mijn muziekconsumptie en -aankoop is nog steeds gigantisch hoog en eigenlijk extreem divers. Deze recent aangekochte CD's zijn wat mij betreft meer dan de moeite waarsd: de nieuwe van de Tindersticks (hun concert in mei was zoals steeds onvergetelijk), Françoiz Breut (deze Française die in Brussel woont is nergens echt bekend, maar haar 4 CD's zijn wat mij betreft juweeltjes), zeer leuk concert van de Algerijnse Souad Massi (een soort van best of van haar 3 fantastische CD's), eindelijk een CD met steengoede interpretaties van de pianosonates van Haydn door wat mij betreft de boeienste hedendaagse pianist Jean-Efflam Bavouzet (op het label Chandos), broer en zus Angus & Julia Stone en hun tweede CD is ontspannende popmuziek, nogmaals een nieuwe versie aangeschaft van de tweede van Mahler (Zubin Metha opgenomen in 1975),  een ontdekking van een andere pianolegende en Chopin-specialist, Ignaz Friedman - wat een techniek, de zangeres van Amparanoia, Amparo Sanchez heeft een schitterende solo-CD uit (Tuscon-Habana), een nieuwe samenwerking tussen twee Afrikaanse blues-legendes, Ali Farka Touré en Toumani Diabaté, zalig chillen op Tosca's "Pony no hassle versions", de maffe sound van voormalige Argentijnse tv-ster Juana Molina, Haendl op piano - not done, maar oh zo mooi: 6 suites door Racha ArodakyStan Getz' legendarisch concert met Kenny Barron in Copenhagen  twee maanden voor zijn dood (1991) is nu volledig heruitgegeven ...enz

decoration

 

09:55 Gepost door St Etienne in Allerlei - Linke Poel | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

The Tinderstickx volg ik ook al jaren en ik vind dit zo'n ongewaardeerde groep. Ook hun filmmuziek is trouwens zeer goed.

Gepost door: Jan F | 01-07-10

Het fenomeen dat je onnozel wordt door het drinken van natuurlijke wijnen is in mijn vriendenkring een natuurlijk gegeven (lol).

Gepost door: nonkel | 02-07-10

@ nonkel I know...

Gepost door: St. Etienne | 02-07-10

tindersticks als ge dan toch zo zot zijt van dieje groep, waarom schrijfde dan mee tweeje dieje naam verkeerd ????

Gepost door: tindersticksfan | 02-07-10

true misschien een vorm van dyslectie?

Gepost door: St. Etienne | 03-07-10

of een beginnend Alzheimerke?

Gepost door: Jan Feyen | 03-07-10

Tja 1. ik zou heel graag wijn drinken met deze lieve vrouw
2. opmerkelijk dat er mensen zijn die met een vingertje in de lucht commentaar geven

Gepost door: BoB | 04-07-10

@ BoB 1. indeed
2. tja... (zoals je zelf aangeeft)

Gepost door: St Etienne | 05-07-10

De commentaren zijn gesloten.