06-06-08

Racines - een unieke Wijn Bistrot in Parijs

Recentelijk is er een nieuwe wijn bistrot geopend in Parijs, met als naam een cuvée van Claude Courtois, Racines.  De zaak is van Pierre Jancou, half Zwitser en Frans (maar ergens ook met Italiaans bloed). Men kan er schitterend eten. Elke dag wordt de kaart aangepast. Zo was er tijdens mijn bezoek Italiaanse charcuterie (vraag trouwens bij de aperitief de Lardo di Colonnata) , de beste bloedworst dat ik ooit gegeten heb, fantastische pasta's, maar ook typische streekgerechten (bv. varkenswangen) op de menu. Tijdens de winter zijn ze van plan allerhande stoofpotjes te serveren. De kaart is nogal beperkt (3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten, wat kaas en 2 desserten), maar daar hou ik net van; het geeft meestal blijk van uitstekende producten en verse ingrediënten . In de zaal staat de Bretoen Ewen, wijnkenner en extremist als het op natuurlijke wijn aankomt.

 11racines_jancou_salle

 

Het wijnaanbod is uniek te noemen: enkel echte natuurlijke wijnen, zonder een gram toegevoegde sulfiet. Hier drinkt men Overnoy, Brignot, Domaine Les Griottes, Augé, Schueller, Simonutti, Beauger, Callcut, Chambon, Courtois, Peyra... per glas of per fles. Men kan er ook wijn aankopen na de maaltijd, en inderdaad de meeste gasten gingen met enkele flessen naar huis. Wijzelf hebben twee chenin cuvées van Domaine Les Griottes geproefd. Heel lekker!!!

Het pand bevindt zich in een galerij, zodat zelfs bij regen buiten kan gegeten worden. Ik kom hier zeker terug. Ik heb Pierre beloofd bij een volgende bezoek een fles Les Chiens 96 van Callcut mee te brengen, die we dan samen gaan opdrinken. Benieuwd of ik de maaltijd ga moeten betalen.

Racines

8, Passages des Panorames, IX Paris

+33 1 40 13 06 41

 

21:48 Gepost door St Etienne in Bistrot | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wijnbar, bistrot, racines |  Facebook |