11-09-09

Pure In de Gloria .... op de luchthaven van Kopenhagen

 

velkommen_hjem

Op de luchthaven van Kopenhagen wordt je steeds opgewacht door Denen met Deense vlaggen. Ze staan er flapperend hun familie-leden of vrienden op te wachten, alsof ze hun duidelijk willen maken dat ze zich niet van land vergist hebben. Is het een vorm van nationale trots? Ik vermoed van wel en ik heb in verband met dit gegeven al menige Denen lastiggevallen, uiteraard plagerig, en een duidelijk uitleg heb ik nog nooit gekregen voor dit uniek fenomeen. Waarschijnlijk is dit verschijnsel verbonden met het verplicht ophijsen van de nationale vlag voor je huis bij een verjaardag van een gezinslid of de koning. Ook op zondagen flapperen de rood-witte vlaggen in heel wat voortuinen buiten de steden.

 P7037509

Goed, deze keer stond een Deense familie Flodder wat mensen op te wachten. Er was de moeder kloek, zo omvangrijk als een koe, de tandloze kromme vader met ondersteunende wandelstok en met bakkebaarden waar Elvis jaloers op zou zijn geweest, de hoerige 40-jarige dochter die er nog zo graag als een twintiger zou willen uitzien en die allicht meerdere scheidingen achter de rug heeft, en nog wat andere kleurrijke figuren in trainingspak. Moet ik er nog bijzeggen dat bijna iedereen op Croks liep? Het is het soort mensen waarbij je de bedenking maakt dat inteelt niet alleen bij honden plaatsheeft.

Er stonden enkele flessen goedkope schuimwijn verdoken opgesteld. Bij aankomst van klaarblijkelijk de pummelige zoon en zijn nog lelijkere vrouw werd na veel gewapper en gegil, een Deens lied aangevat. Zo'n lied dat waarschijnlijk door de vikings luid werd gezongen na wat plunderingen en verkrachtingen. Ondertussen stonden heel wat voorbijgangers het tafereel te aanschouwen. Er werd alvorens elkaar te omhelzen nog een kilo rijst op de koppen gegooid, niet dat het koppel pas getrouwd was, maar het was eens iets anders. En dan was het tijd voor het drinken. Het was nota bene 9 uur 's morgens. Niets lekkerder dan een plastieke beker lauwe schijmwijn bij thuiskomst na een lange vlucht. De kurk van de fles knalde tegen het plafond van het luchthavengebouw, waarbij de helft van het vloeistof op de grond belandde. Algmene hilariteit in de hal van Terminal 3, maar niet bij het luchthavenpersoneel, die van op afstand het gruwelijk schouwspel aan het observeren was. Allicht waren ze dit wel gewoon en lieten ze begaan. De tweede en derde fles werden iets voorzichtiger opengemaakt en er werd bij de derde al niet meer ingeschonken, maar gewooon van de teut gedronken. Geen betere manier om de hechtheid van een familie te accentueren dan een fles alcoholische drank aan elkaar's mond door te geven. Stiekem zag ik de vader een klein flesje van onder zijn te kleine jas bovenhalen, daar wijn allicht niet sterk genoeg is. Er werd een iets ingetoger lied aangevat, terwijl noten en chips werden bovengehaald, want niets is mooier dan mensen met chips in hun mond een lied zien kwelen. Feit was dat de doos met noten na rond gegaan te zijn, op een valies belandde, dat natuurlijk bij vertrek van deze boeiende kolonie omviel om honderden noten tussen de rijst en een plas schuimwijn te mengen. Er was niet de minste intentie om de rommel op te ruimen; zelfs de lege flessen bleven achter... Spijtig dat er geen honden meer toegelaten worden op luchthavens. Spijtig dat ik geen camera of fototoestel bij de hand had om dit voor de eeuwigheid vast te leggen.

DSC02448

 

Deense groep Oh No Ono. Hun CD Eggs is fantastisch; denk aan een combinatie tussen de allereerste Pink Floyd, Brian Wilson en de Beatles van rond 1967.

16:30 Gepost door St Etienne in Pure In de Gloria | Permalink | Commentaren (1) | Tags: noten, chips, copenhagen, vlag, schuimwijn |  Facebook |