25-04-09

Philippe Decouflé

Bij het zoeken op youtube vond ik een fragment uit een theater- en dansvoorstelling van de Fransman Philippe Decouflé, dat ik in 1991 live in De Singel gezien heb. Het was de periode dat ik Wim Vandekeybus en Anne Teresa De Keersmaeker leerde kennen. Ik heb uitstekende herhinneringen aan die vele avonden in De Singel (wij woonden toen vlakbij en hadden geen kabel), en was niet zeker of dit fragment al dan niet gedateerd zou zijn en de nostalgische positieve herhinnering in één klap zou doen verdwijnen. En mijn conclusie is dat ik het nog steeds fantastisch en grappig blijf vinden.

 

 

Philippe Decouflé staat bekend voor zijn creatie van wondere werelden tijdens zijn dans en theatervoorstellingen, met veel gevoel voor ritme, humor en beeld. Hij heeft in 1992 internationale bekendheid gekregen voor de opening en afsluiting van de Olympische winterspelen in Albertville. Hij toert nog steeds rond met zijn DCA compagnie.

decoration

 

Alleh ... nog ééntje voor af te sluiten. Een "Screen Dance" met Philippe himself op het liedje "C'était Bien" van de acteur Bourvil. En om te weten waarom er schuppen en flessen melk op de tafel belanden, moet je de Franse taal machtig zijn.

 

20:56 Gepost door St Etienne in Theater | Permalink | Commentaren (0) | Tags: philippe decoufle |  Facebook |